sâmbătă, 6 iulie 2013

Ashwagandha -remediu ayurvedic


  

Stiinta Ayurveda se bazeaza pe legatura dintre procesele fiziologice organice, factorii de mediu si alimentatie. In prezent se remarca o din ce in ce mai mare orientare a oamenilor de pretutindeni spre metodele de vindecare orientale bazate pe plantele medicinale, care constituie un sistem de vindecare bland, sensibil, natural si fara efecte secundare nedorite.
   Spre deosebire de medicina contemporana care trateaza preponderent boala si nu bolnavul, medicina indiana se orienteaza mai mult spre corelarea dietei si a echilibrului alimentar, multe probleme de sanatate disparand astfel. Utilizand plantele ca suplimente alimentare, Ayurveda promoveaza o medicina naturista alternativa. Stiinta despre ierburi contine datele cele mai vechi si mai dezvoltate in domeniul fitoterapiei, in prezent fiind nevoie de o adaptare a acestei stiinte stravechi la necesitatile noastre actuale.
   Din arsenalul terapeutic Ayurveda vom prezenta in acest articol o planta extrem de cunoscuta in India, si anume Ashwaganda (Withania somnifera din familia Withaniaceae). Aceasta este o planta cu proprietati revitalizante si regenerative, asemanatoare Ginsengului, care nu da sindromul de obisnuinta.  Fructele sunt folosite proaspete sau uscate. Ele au efect de protectie a ficatului, fiind recomandate si in dispepsii, impotriva flatulentei si pentru stimularea secretiei bilei.
 Ashwagandha ajuta la recuperarea psihica si fizica a bolnavilor, inlaturand stresul, uzura, oboseala si astenia generala. Ea grabeste vindecarea la pacientii convalescenti, fiind un excelent stimulent al sistemului imunitar si un foarte bun tonic al organismului.
   Planta ajuta organismul sa faca fata situatiilor stresante, contribuind la scaderea tensiunii arteriale si a ritmului batailor inimii. Din aceleasi considerente, ea mai este folosita si in tratarea anxietatii si in inducerea somnului. In plus, Farmacopeea Indiana precizeaza ca alcaloizii din compozitie au rol sedativ.
   Este mentionat si un efect relaxant si antispasmodic uterin, bronsic, traheal si muscular. Withanolidele poseda un efect antibacterian, antitumoral, antiartritic si proprietati imunosupresive. De asemenea, mai sunt mentionate si efecte anticonvulsive, antihelmintice, antibacteriene, cardioprotectoare, antitoxice, hipoglicemice si diuretice. Ashwagandha se mai indica si bolnavilor care sufera de anemie deoarece planta contine cantitati importante de fier.

   Nu in ultimul rand s-a constatat ca durerile reumatismale raspund extrem de bine la tratamentul cu ashwagandha datorita efectului ei antiinflamator. Mai multe detalii aici: http://velanatur.ro/toate-produsele/ashwagandha-magneziu-550-mg-60-cps

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu